|
| Autor | Mesaj |
---|
RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Secrete culinare Mier Oct 21, 2009 9:40 pm | |
| - Fierberea legumelor in aburi inmoaie celuloza acestora mai bine iar pierderile in vitamina C sunt mai mici.
- Spaghetele vor fi mai gustoase daca in apa in care fierb adaugam o foaie de dafin.
- Aluatul pentru tarte va fi mai fin si mai gustos daca adaugi in compozitie mar ras.
- Friptura se fragezeste numai cu vin alb.
- Legumele destinate pregatirii salatei sa fie in prealabil lasate la rece, in caz contrar salata se va strica acrindu-se.
- Maioneza poate fi pastrata mai bine in borcane de sticla cu capac, tinute in frigider sau la gheata.
- Pestele ca sa fie mai gustos si sa nu se sfarame la preparare se unge cu zeama de lamaie, apoi se sareaza si se lasa timp de 20-30 min, dupa care se prepara fiert, prajit sau la gratar. - Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte. - Legumele si zarzavaturile ce pot fi servite alaturi de peste sunt: ceapa, cartofi, morcovi, ardei, rosii, radacina de patrunjel. - Gustul neplacut al cartofilor inghetati poate fi inlaturat prin tinerea acestora, inainte de preparare, in apa rece si fierberea in apa clocotita, cu sare si o lingura de otet.
Ultima editare efectuata de catre Rose in Mar Feb 09, 2010 1:41 am, editata de 1 ori |
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Secrete culinare Mar Feb 09, 2010 1:39 am | |
| - Ca faina sa devina fluida si aerisita, cern-o de doua ori - Pentru un blat de tort perfect, din clipa in care se incepe amestecarea primelor ingrediente pana la final, nu se face nicio pauza. Imediat ce compozitia e gata, se pune la copt. - Orice aluat cu unt trebuie lucrat foarte repede, pentru a impiedica untul, abia scos din frigider, sa se topeasca. - Compozitia de biscuiti sau prajiturele uscate se foloseste imediat dupa ce a fost framantata, fara sa se lase la odihnit in frigider. Biscuitii ies mai crocanti si nu se rup. - Blatul de tort se scoate din forma cand e complet racit. Altfel, risti sa-l rupi, mai ales daca nu e copt in forma cu margini detasabile. - Cand se amesteca compozitia de blat de tort (sau orice alta prajitura) cu albusurile batute spuma, nu se fac miscari circulare si nici prea energice. Se amesteca pornind de la fundul vasului catre suprafata, cu delicatete. Astfel, aerul din spuma de ou nu se pierde.
- Tortul se taie mult mai usor daca folosesti un cutit trecut prin apa rece. Cand tortul se taie chiar la masa, in prezenta musafirilor, un pahar mare cu apa rece este solutia ideala. - Cand ai nevoie de bucati mici de ciocolata ce urmeaza sa fie puse la topit, nu te chinui sa le tai cu cutitul. Loveste energic pachetul de ciocolata de muchia mesei si abia dupa aceea desfa-l. Vei obtine exact ce ai dorit.
|
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Secrete culinare Mar Feb 09, 2010 2:19 am | |
| - Laptele pus la fiert nu va mai da in foc daca pui pe fundul vasului o bucatica de zahar cubic - Clateste cu apa fundul vasului in care fierbi lapte, pentru a evita ca acesta sa se prinda - Cand fierbi pastele, adauga in apa putina sare si putin ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele
- Inainte de preparare, tine ficatul in lapte proaspat aproximativ o ora. Va fi mai fraged. - Din coaja de lamaie rasa si uscata se prepara un ceai foarte gustos
-Frisca se bate foarte bine, daca, in prealabil, tineti castronul si telul cateva minute la rece - Omleta va avea o savoare deosebita ,daca pentru fiecare ou adaugi in compozitie o lingura de branza sau cascaval ras - Prin afumare, lebarul capata un gust deosebit si se pastreaza un timp mai indelungat. - Chiftelele ies foarte gustoase daca pui mai multa ceapa in compozitie. La un kg de carne, adauga 600 g ceapa - Ca sa-ti iasa un pandispan pufos, separa la fiecare ou albusul de galbenus si, inainte de a le adauga in compozitie, bate albusurile spuma cu o jumatate de lingurita de sare. -Pentru ca zacusca de vinete sa nu prinda mucegai, pune mai mult ulei la suprafata, inainte de a o lasa la cuptor. |
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Secrete culinare Joi Feb 11, 2010 5:34 pm | |
| - Dupa ce ai tocat castravetii si gogosarii pentru salata de boeuf, trebuie sa ii storci de otet, pentru ca salata sa arate bine si dupa o zi de stat la frigider - Pentru ca pestele sa devina mai crocant si mai gustos, da-l prin pesmet amestecat cu cascaval ras, inainte de a-l pune la prajit - Carnea pregatita la cuptor devine mai gustoasa daca o impanezi cu bucati de sunca afumata sau cu bucati de slanina - Ouale se pastreaza proaspete, daca le ungi cu albus si le invelesti in hartie - Daca zeama de la piftie nu e suficient de gelatinoasa, adauga o lingurita de gelatina inmuiata in apa, cu un minut inainte de a stinge focul. In plus, pentru decor, in vasul in care adaugi zeama de piftie, poti pune legume fierte, taiate cubulete - Sosurile in care se pune smantana, se fierb la bain-marie. Vasul se asaza peste altul cu apa ce clocoteste la foc domol si se amesteca fara intrerupere cu o lingura de lemn
|
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Secrete culinare Joi Feb 11, 2010 6:04 pm | |
| - Sarmalele cu orez vor capata o savoare deosebita daca, atunci cand prepari, adaugi in compozitie nucsoara - Salata de vinete va avea un gust mai bun daca adaugi un ou crud inainte de a amesteca vinetele cu ulei - Atunci cand prepari pizza, foloseste faina cu mult gluten si apa minerala in loc de apa. Astfel, aluatul va avea o savoare deosebita. - Glazura de zahar isi pastreaza luciul, daca i adaugi cateva picaturi de suc de lamaie si putin albus de ou. - Daca pui un cartof intr-o mancare prea sarata, va absorbi repede sarea in exces. |
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Secrete culinare Joi Feb 11, 2010 9:43 pm | |
| -Galustele pentru supa devin mai galbene daca amesteci grisul cu foarte putin malai - Inainte de a praji cartofii, este recomandat sa ii scurgi de apa sau chiar sa ii stergi cu un servetel uscat - Pentru a impiedica rancezirea unturii, cand o topesti, adauga ceapa sau suc de ceapa - Daca doresti sa pastrezi uleiul folosit la prajit, pentru a nu prinde miros de ranced, trebuie sa il treci printr-o strecuratoare fina intr-o ceasca sau un castron curat - Ca sa dregi o maioneza care s-a taiat, pune putin albus intr-un castron si toarna, putin cate putin, sosul, amestecand cu o lingura de lemn - Daca vrei sa dai orezului o aroma exotica, adauga un baton de scortisoara si cateva seminte de chimen in apa in care il fierbi - Nu amesteca niciodata in mancare cu o lingura de metal, deoarece ii schimba gustul. Foloseste doar linguri de lemn
|
| | |
| Subiect: Re: Secrete culinare | |
| |
| | | |
Pagina 1 din 1 | |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Sistem de operare | Mar Oct 06, 2009 3:04 am Scris de The ROCK | Un sistem de operare, prescurtat SO, reprezintă un produs soft care este parte componentă a unui sistem computaţional care se ocupă de gestionarea şi coordonarea activităţilor a unui computer. Sistemul de operare joacă rolul de gazdă pentru aplicaţiile care rulează pe o staţie de lucru.
Exemple de sisteme de operare:
* BSD (Licenţele BSD sunt o familie de licenţe de …
[ Lectura completa ] | Comentarii: 1 |
Software | Vin Oct 02, 2009 8:24 pm Scris de The ROCK | Software-ul (un cuvânt englez care se pronunţă aproximativ soft-ué-ă) este un sistem de programe pentru calculatoare incluzând procedurile lor de aplicare, sistem furnizat o dată cu calculatorul respectiv sau creat ulterior de către utilizator. Prin contrast, cuvântul hardware desemnează partea fizică a calculatorului sau a sistemului informatic respectiv. În general, pentru a …
[ Lectura completa ] | Comentarii: 0 |
Hardware | Vin Oct 02, 2009 7:24 pm Scris de The ROCK | Hardware-ul este partea fizică a unui sistem informatic, spre deosebire de
* software, care este partea logică - cea care comandă hardware-ul prin intermediul unor programe (aplicaţii, sisteme de operare şi drivere),
* şi de datele asupra cărora operează respectivul sistem de calcul.
Cuvântul este un cuvânt englez care se pronunţă aproximativ 'haad-ue-ă şi se traduce …
[ Lectura completa ] | Comentarii: 0 |
|