RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Negresa cu dulceata Joi Feb 02, 2012 2:49 am | |
| 1. Negresa cu dulceataIngrediente:1 ou 250 g zahar 125 ml ulei 250 ml lapte caldut 3-4 linguri dulceata de visine 2 linguri cu varf cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet 500 g faina o cescuta nuci macinate Mod de preparare:Se freaca oul cu zahar si cacao, apoi se adauga uleiul. Se adauga laptele putin cate putin, dulceata, faina si bicarbonat. La sfarsit se adauga nucile macinate. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins pentru 30 minute.
Glazura:250 g zahar 125 g unt sau margarina 30 ml lapte esenta rom Se pune zaharul cu untul la foc pana se topesc, apoi se adauga laptele si se mai lasa 5 minute. Dupa ce s-a oprit focul se adauga esenta de rom. Cand s-a racit prajitura se toarna deasupra glazura si se presara nuca de cocos.
Ultima editare efectuata de catre Rose in Sam Mai 09, 2015 4:27 pm, editata de 1 ori |
|
RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Negresa cu dulceata Sam Feb 23, 2013 3:12 am | |
| 2. Negresa de post cu dulceataIngrediente:1 pahar ulei 2 pahare zahar 2 pahare sifon (apa minerala) 1 lingurita praf de copt 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri cacao 3 ½ pahare faina 4-5 linguri dulceata de visine Mod de preparare:Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor (incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. |
|