Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Muraturi

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Muraturi LINK IMAGINE

Muraturi _
MesajSubiect: Muraturi   Muraturi EmptyVin Oct 23, 2009 12:52 am

Dovlecei murati

dovlecei
sare
apa

Mod de preparare

Se aleg dovlecei mici de tot, atunci cand se conserva intregi (toate pregatirile sunt de fapt aceleasi si pentru cei mari).

Dovleceii se curata, se spala, se taie, se oparesc, se scurg si apoi se aseaza in borcane; se acopera cu apa calda care a fost intai bine fiarta si in care s-a pus sare (5-10 g la 1 l de apa).

Se inchid borcanele si se sterilizeza (borcanele de 1/2l - 60 min, borcanele peste 1 l - 90 min).
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Muraturi LINK IMAGINE

Muraturi _
MesajSubiect: Re: Muraturi   Muraturi EmptyVin Oct 23, 2009 1:45 am

Castraveti murati

Ingrediente:
castraveti
piper
sare
zahar
otet
boabe de mustar
hrean
marar
frunze de telina
conservant
ardei iute (optional)

Mod de preparare:
Se spala castravetii. Se curata hreanul.

Se pun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan. Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean.

Se toarna apa rece peste castraveti, apoi se goleste apa intr-un vas si se pun urmatoarele ingrediente (pentru un borcan de 5 litri): 5 linguri sare, 5 linguri zahar, o cana de otet, un pachetel conservant, piper boabe, boabe mustar. Se amesteca totul pina se topesc sarea si zaharul si se toarna peste castravetii din borcan.

Se leaga borcanul cu celofan si se pune pentru iarna.
Sus In jos
 

Muraturi

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: INFO de la A la Z :: Muraturi Icon11Gastronomie :: Conserve-
Mergi direct la:  


Copyright © 2009 Info NEW - Toate drepturile rezervate
INFO NEW - Stiinta si Cunoastere

  
creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente