Cearcanele
Cearcanele reprezinta o problema destul de frecvent intalnita, avand in vedere stilul de viata stresant cu care ne confruntam multi dintre noi. De asemenea, o dieta nepotrivita este o cauza importanta care determina aparitia acestora.
Cauze ce duc la aparitia cearcanelor:
Factorii genetici. Din pacate in aceasta situatie nu mai putem vorbi de tratament sau de prevenire ci trebuie sa ne obijnuim pur si simplu cu prezenta cearcanelor. Singura solutie care ne sta la dispozitie in acest caz sunt produsele cosmetice care au menirea de a masca aceste pigmentari. Puteti folosi un fond de ten mai deschis pe care sa il aplicati pe pleoapa inferioara, acoperind astfel pigmentarea cu care v-ati nascut.
Aparitia cearcanelor la copil trebuie sa ne duca obligatoriu cu gandul la o afectiune interna si sa ii facem micutului un set de analize uzuale.
Cea mai cunoscuta cauza a cearcanelor este oboseala. Aceasta, impreuna cu stresul si o dieta necorespunzatoare duc la pierderea unor vitamine, cu efect final de piele palida, subtiata si evident sub ea se vad vasele sanguine, in special vinisoarele, pielea din jurul ochilor.
Cafeaua de asemnea s-a dovedit a fi un factor favorizant pentru aparitia cearcanelor.
Fumatul. Sunt destul de cunoscute efectele de imbatranire a pielii pe care le are fumatul, efecte ce se manifesta si la nivelul pielii din jurul ochilor. Fumatul, pe langa accelerarea aparitiei cearcanelor, reprezinta o reala cauza si pentru aparitia precoce a ridurilor.
Afectiuni oftalmologice care necesita purtarea ochelarilor. In cazul in care o persoana are nevoie de ochelari si nu ii poarta la timp, acest fapt duce la fortarea ochilor pentru o vedere mai buna, efectul final fiind aparitia cearcanelor.
Tenul inchis sau gras reprezinta un teren favorabil pentru aparitia cearcanelor. La fel se intampla si la persoanele care nu au grasime subcutanata la nivelul fetei, cu obrajii slabi. Pielea este astfel mai putin protejata, mai transparenta, mai deshidratata si odata cu varsta se lasa mai usor, formand pungi sub ochi.
Diferite afectiuni cardio-vasculare duc la aparitia unor cearcane violacee.
Afectiunile renale de asemenea, prin eliminarea insuficienta de apa, contribuie la aparitia unor cearcane moi, albe, pufoase, in special dimineata, care se remit pe parcursul zilei. Constipatia si alte afectiuni digestive conduc la pigmentarea pielii din jurul ochilor, la fel si afectiunile hepatice.