Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Dulceata si gem

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Dulceata si gem LINK IMAGINE

Dulceata si gem _
MesajSubiect: Dulceata si gem   Dulceata si gem EmptyMar Oct 06, 2009 7:51 pm

DULCEATA DE CIRESE

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

1300g cirese mari;
1kg zahar;
sucul de la o lamaie;
2-3 cm baton vanilie .

Mod de preparare :


1.Dupa ce au fost spalate ,ciresele se curate de codite si samburi. Pe masura ce se curata ,fructele se pun intr-o cratita smaltuita, de 3-4 litri ,ca sa nu se piarda sucul.
2. Peste fructe se toarna sucul de la o lamaie ,se presara zaharul,se adauga vanilia si se amesteca usor prin rasturnare .
3. Se lasa 2-3 ore pentru ca ciresele sa-si lase zeama.
4. Se pune cratita pe foc si , periodic, se ia spuma ce se formeaza in timpul fierberii.
5. Cand fructele plutesc in sirop ,se pune dulceata in borcane (se fierbe o ora).


Ultima editare efectuata de catre Rose in Mier Oct 21, 2009 10:44 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Dulceata si gem LINK IMAGINE

Dulceata si gem _
MesajSubiect: Re: Dulceata si gem   Dulceata si gem EmptyMar Oct 06, 2009 8:09 pm

DULCEATA DE BANANE

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

1 kg banane coapte dar fara pete
o lamaie
1 baton vanilie
600g zahar
500 ml apa

Mod de preparare:


1. Din zahar ,apa, vanilie se face un sirop.
2. Intre timp se curata bananele ,se taie rondele ,se stropesc cu suc de lamaie si se pun repede in sirop.
3. Se mai lasa sa fiarba pana cand siropul se leaga (cca 15-25 min.), ca la orice dulceata.
4. Dulceata se pune imediat in borcanesi se leaga la fel de repede.Se pastreaza la loc uscat si rece .

Timp de fierbere 40 min.
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Dulceata si gem LINK IMAGINE

Dulceata si gem _
MesajSubiect: Re: Dulceata si gem   Dulceata si gem EmptyMar Oct 27, 2009 12:49 am

Magiun de prune

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ingrediente:
5 kg de prune
o cana de apa
4 aspirine

Mod de preparare:
Prunele se dau prin masina de tocat, pe sita mare, apoi se pun la fiert timp de o ora intr-o oala unsa in prealabil cu putin ulei. Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca. Dupa ce a scazut mai bine de jumatate, se pune in borcane, iar la suprafata se presara cate o aspirina faramitata, pentru conservare.
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Dulceata si gem LINK IMAGINE

Dulceata si gem _
MesajSubiect: Re: Dulceata si gem   Dulceata si gem EmptySam Feb 27, 2010 7:13 pm

Peltea
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

1 kg de fructe (caise, capsune, piersici, mere sau de toate)

Se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa pentru vreo trei sferturi de ora, dupa care strecori si lasi la limpezit 12 ore.Torni sucul intr-un vas, peste 1 kg de zahar, incet, sa nu se tulbure din nou, si pui la fiert, intai la foc mic, apoi la foc mai iute. Cand incepe sa se inchege, adaugi zeama de la o lamaie si astepti sa dea in clocot. Stingi focul, spumezi si pui in borcane incalzite in cuptor, pe care le inchizi foarte bine.
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Dulceata si gem LINK IMAGINE

Dulceata si gem _
MesajSubiect: Re: Dulceata si gem   Dulceata si gem EmptyMar Aug 31, 2010 1:51 am

DULCEATA DE CAPSUNE

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

1 kg capsune;
1 kg zahar;
1 lamaie
Pentru ca dulceata sa fie reusita, trebuie sa alegi capsune aromate, foarte proaspete si mai mici de marime, pentru ca acestea vor ramane intregi.Trebuie spalate la jet de apa calduta, inainte de a li se scoate coditele, pentru ca sa nu fie apa in ele. Apoi se pun in vasul de dulceata in straturi, alternand capsunele cu zaharul. Se lasa pana se topeste o parte din zahar, apoi se fierbe la foc potrivit. Cand siropul este aproape legat, se adauga zeama de lamaie si se continua fierberea. Dulceata se pune calda in borcane cu capac etans sau in borcane obisnuite, care se leaga cu doua randuri de celofan.
Sus In jos

Continut sponsorizat



Dulceata si gem LINK IMAGINE

Dulceata si gem _
MesajSubiect: Re: Dulceata si gem   Dulceata si gem Empty

Sus In jos
 

Dulceata si gem

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: INFO de la A la Z :: Dulceata si gem Icon11Gastronomie :: Conserve-
Mergi direct la:  


Copyright © 2009 Info NEW - Toate drepturile rezervate
INFO NEW - Stiinta si Cunoastere

  
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente