|
| Autor | Mesaj |
---|
RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Dulceata si gem Mar Oct 06, 2009 7:51 pm | |
| DULCEATA DE CIRESE[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]1300g cirese mari; 1kg zahar; sucul de la o lamaie; 2-3 cm baton vanilie . Mod de preparare :1.Dupa ce au fost spalate ,ciresele se curate de codite si samburi. Pe masura ce se curata ,fructele se pun intr-o cratita smaltuita, de 3-4 litri ,ca sa nu se piarda sucul. 2. Peste fructe se toarna sucul de la o lamaie ,se presara zaharul,se adauga vanilia si se amesteca usor prin rasturnare . 3. Se lasa 2-3 ore pentru ca ciresele sa-si lase zeama. 4. Se pune cratita pe foc si , periodic, se ia spuma ce se formeaza in timpul fierberii. 5. Cand fructele plutesc in sirop ,se pune dulceata in borcane (se fierbe o ora).
Ultima editare efectuata de catre Rose in Mier Oct 21, 2009 10:44 pm, editata de 1 ori |
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Dulceata si gem Mar Oct 06, 2009 8:09 pm | |
| DULCEATA DE BANANE[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]1 kg banane coapte dar fara pete o lamaie 1 baton vanilie 600g zahar 500 ml apa Mod de preparare:1. Din zahar ,apa, vanilie se face un sirop. 2. Intre timp se curata bananele ,se taie rondele ,se stropesc cu suc de lamaie si se pun repede in sirop. 3. Se mai lasa sa fiarba pana cand siropul se leaga (cca 15-25 min.), ca la orice dulceata. 4. Dulceata se pune imediat in borcanesi se leaga la fel de repede.Se pastreaza la loc uscat si rece . Timp de fierbere 40 min. |
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Dulceata si gem Mar Oct 27, 2009 12:49 am | |
| Magiun de prune[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Ingrediente:5 kg de prune o cana de apa 4 aspirine Mod de preparare:Prunele se dau prin masina de tocat, pe sita mare, apoi se pun la fiert timp de o ora intr-o oala unsa in prealabil cu putin ulei. Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca. Dupa ce a scazut mai bine de jumatate, se pune in borcane, iar la suprafata se presara cate o aspirina faramitata, pentru conservare. |
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Dulceata si gem Sam Feb 27, 2010 7:13 pm | |
| Peltea[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]1 kg de fructe (caise, capsune, piersici, mere sau de toate)
Se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa pentru vreo trei sferturi de ora, dupa care strecori si lasi la limpezit 12 ore.Torni sucul intr-un vas, peste 1 kg de zahar, incet, sa nu se tulbure din nou, si pui la fiert, intai la foc mic, apoi la foc mai iute. Cand incepe sa se inchege, adaugi zeama de la o lamaie si astepti sa dea in clocot. Stingi focul, spumezi si pui in borcane incalzite in cuptor, pe care le inchizi foarte bine. |
| | | RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Re: Dulceata si gem Mar Aug 31, 2010 1:51 am | |
| DULCEATA DE CAPSUNE [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]1 kg capsune; 1 kg zahar; 1 lamaie Pentru ca dulceata sa fie reusita, trebuie sa alegi capsune aromate, foarte proaspete si mai mici de marime, pentru ca acestea vor ramane intregi.Trebuie spalate la jet de apa calduta, inainte de a li se scoate coditele, pentru ca sa nu fie apa in ele. Apoi se pun in vasul de dulceata in straturi, alternand capsunele cu zaharul. Se lasa pana se topeste o parte din zahar, apoi se fierbe la foc potrivit. Cand siropul este aproape legat, se adauga zeama de lamaie si se continua fierberea. Dulceata se pune calda in borcane cu capac etans sau in borcane obisnuite, care se leaga cu doua randuri de celofan.
|
| | |
| Subiect: Re: Dulceata si gem | |
| |
| | | |
Pagina 1 din 1 | |
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Sistem de operare | Mar Oct 06, 2009 3:04 am Scris de The ROCK | Un sistem de operare, prescurtat SO, reprezintă un produs soft care este parte componentă a unui sistem computaţional care se ocupă de gestionarea şi coordonarea activităţilor a unui computer. Sistemul de operare joacă rolul de gazdă pentru aplicaţiile care rulează pe o staţie de lucru.
Exemple de sisteme de operare:
* BSD (Licenţele BSD sunt o familie de licenţe de …
[ Lectura completa ] | Comentarii: 1 |
Software | Vin Oct 02, 2009 8:24 pm Scris de The ROCK | Software-ul (un cuvânt englez care se pronunţă aproximativ soft-ué-ă) este un sistem de programe pentru calculatoare incluzând procedurile lor de aplicare, sistem furnizat o dată cu calculatorul respectiv sau creat ulterior de către utilizator. Prin contrast, cuvântul hardware desemnează partea fizică a calculatorului sau a sistemului informatic respectiv. În general, pentru a …
[ Lectura completa ] | Comentarii: 0 |
Hardware | Vin Oct 02, 2009 7:24 pm Scris de The ROCK | Hardware-ul este partea fizică a unui sistem informatic, spre deosebire de
* software, care este partea logică - cea care comandă hardware-ul prin intermediul unor programe (aplicaţii, sisteme de operare şi drivere),
* şi de datele asupra cărora operează respectivul sistem de calcul.
Cuvântul este un cuvânt englez care se pronunţă aproximativ 'haad-ue-ă şi se traduce …
[ Lectura completa ] | Comentarii: 0 |
|