Orez cu legumeIngrediente:250 g orez
3-4 linguri ulei
2 cepe potrivite
2 morcovi
1 telina mica
2 ardei grasi
100 g mazare fiarta
100 g fasole teaca fiarta
50 g porumb fiert (optional)
marar verde
Mod de preparare:Toate legumele se curata si se spala. Se pune ulei intr-o cratita cu fundul mai gros si se caleste ceapa tocata marunt. Se lasa pana devine putin aurie, apoi se adauga morcovii, ardeii si telina taiate cubulete si la sfarsit orezul curatat si spalat.
Se amesteca usor cu o lingura de lemn, iar cand toata apa din cratita s-a evaporat si toate legumele si orezul sunt acoperite de un strat lucios de ulei, se adauga un litru de apa si se lasa pe foc doar pana mai da din nou un clocot.
Se adauga mazarea, fasolea teaca si porumbul, fierte separat.
Se adauga sare si piper dupa gust si se da la cuptorul incins, la foc potrivit. Se lasa 15 minute, apoi se presara marar verde tocat marunt.