Pasca cu branza dulce si stafideIngrediente aluat:500 g faina
25 g drojdie
220 ml lapte
2 oua
120 g zahar
1 pachet zahar vanilat
esenta de rom
Ingrediente umplutura:500 g branza dulce
1 plic zahar vanilat
100 g margarina sau unt
4 oua
150 g zahar
2 linguri gris
½ lingurita praf de copt
100 g stafide
3-4 linguri rom
Mod de preparare:Faina cernuta se pune intr-un lighean, se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut.
Separat, intr-un alt vas, se bat ouale cu zaharul si cu putina sare, apoi se toarna peste faina.
Se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza. Se amesteca si se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului in care se framanta.
Se adauga treptat untul topit si esenta de rom.
Cand este gata aluatul se acopera cu un servet de bucararie si se lasa la dospit intr-un loc cald.
Umplutura:Branza se scurge bine de zer intr-o sita deasa sau tifon si se amesteca cu galbenusurile de ou, untul topit, zahar, sare, zahar vanilat, grisul, praful de copt si stafidele spalate si inmuiate in apa. Se amesteca bine si se pune umplutura in forma in care s-a asezat aluatul, ca intr-un cosulet.
Se unge cu ou. Pe deasupra se pune aluat rasucit de grosimea unui deget.
Se da la cuptor la foc moderat cca 30 minute, se lasa sa se rumeneasca.