Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Salate

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Salate LINK IMAGINE

Salate _
MesajSubiect: Salate   Salate EmptyMar Oct 06, 2009 7:43 pm

Salată din şuncă de pui, mere şi cidru


Ai nevoie de cat mai multa energie, iar aceasta iti este conferita de o dieta echilibrata, in care consumi produse din fiecare grupa alimentara. Ca atare, aceasta reteta vine in intampinarea nevoilor tale, aducandu-ti prospetimea salatei rosii crete, dar si savoarea andivelor. In salatiera, se mai pot adauga frunze crude de spanac sau salata verde. Sunca de pui poate fi inlocuita cu felii mici (subtiri) din piept de pui afumat.

Ingrediente si cantitati pentru 6 portii:

400 g sunca de pui;
3 mere;
100 ml cidru (vin din mere);
50 g nuci;
3 linguri margarina;
1 salata (mica) rosie creata;
2 andive;
2 linguri otet de mere;
2 lingurite miere;
sare;
piper.

Mod de preparare:

1. Nucile se prajesc 3-4 minute intr-o tigaie fara grasime. Se zdrobesc si se pun la racit.

2. Merele se curata, se scoate casa semintelor si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie, se incinge margarina si se prajesc feliile de mar 2-3 minute, dupa care se stinge totul cu cidru si se mai tine pe foc 2 minute. Se lasa sa se raceasca.

3. Salata creata se curata, se spala si se rupe fasii foarte subtiri, care se pun intr-o salatiera.

4. Andivele se spala rapid cu apa rece si se scoate miezul amar; se taie in suvite si se pun peste salata.

5. Intr-un bol, se amesteca otetul de mere, cidrul din tigaia cu mere, mierea, sarea si piperul. Acest sos se toarna in salatiera si se lasa totul sa se marineze.

6. Dupa 10 minute, se asaza deasupra feliile de mere, sunca de pui, taiata fasii subtiri, si se presara nucile prajite si zdrobite.

Timp de preparare: 45 de minute.
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Salate LINK IMAGINE

Salate _
MesajSubiect: Re: Salate   Salate EmptySam Noi 07, 2009 1:19 am

Salata verde cu piept de pui

Ingrediente si cantitati pentru 5 portii:

500 g salata verde;
400 g piept de pui dezosat;
1 ardei gras rosu;
2 linguri unt;
6 fire de ceapa verde;
100 g masline negre;
1 lingura capere;
2 lingurite mustar cu hrean;
4 linguri ulei;
1 lingura coaja rasa de lamaie;
2 linguri zeama de lamaie;
sare;
piper.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se taie fasii lungi si inguste, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 7 minute, uniform, in untul incins. Se scoate pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca.

2. Salata verde se curata si se spala bine, apoi se rupe cu mana bucati mari, care se pun pe un platou.

3. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii lungi, care se pun peste salata, impreuna cu ceapa verde, curatata, spalata si taiata rondele.

4. Se scot samburii maslinelor si acestea se taie inele, care se raspandesc pe platou. Deasupra se aranjeaza estetic suvitele de carne de pui prajite.

5. Intr-un bol, se freaca mustarul picant cu uleiul, apoi se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, sarea, piperul si caperele. Toate se amesteca, pentru omogenizare.

6. Sosul obtinut se toarna peste salata de pe platou. Pana la servire, platoul se tine la rece.

Sugestie: La aceasta salata, se pot adauga lamele de ciuperci fierte. De asemenea, peste salata verde se pot presara boabe de porumb fiert.
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Salate LINK IMAGINE

Salate _
MesajSubiect: Re: Salate   Salate EmptySam Noi 07, 2009 1:24 am

Salata mixta

Ingrediente si cantitati:

400 g piept de pui fiert;
3 ardei grasi rosii;
150 g orez fiert;
150 g mazare fiarta;
2 linguri mustar;
4 linguri ulei;
2 linguri otet de fructe;
1 lingura patrunjel verde tocat;
1 lingura tarhon tocat;
2 linguri alune, prajite si zdrobite;
sare;
piper.

Mod de preparare:


1. Ardeii grasi se spala si se coc pe plita, dupa care se curata de pielite, seminte si se rup fasii subtiri.

2. Intr-un castron, se pun orezul fiert, mazarea fiarta, pieptul de pui, taiat fasii inguste, si fasiile de ardei copti. Se amesteca usor.

3. Mustarul se freaca bine cu uleiul, dupa care se adauga otetul de fructe, tarhonul tocat, sarea si piperul.

4. Sosul preparat se toarna in castronul cu mazare, orez, carne si ardei. Se amesteca pentru omogenizare. Salata se pune la rece, pentru minimum o ora, inainte de a fi servita.

5. Cand se aduce la masa, se presara cu patrunjel verde tocat si alune prajite si zdrobite.

Sugestie:

Alunele pot fi inlocuite cu nuci sau seminte de floarea-soarelui decojite, care se prajesc usor, intr-o tigaie, fara grasime, apoi se zdrobesc cu un sucitor de lemn.
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Salate LINK IMAGINE

Salate _
MesajSubiect: Re: Salate   Salate EmptyDum Oct 10, 2010 12:38 am

Salata Tzatziki

Tzatziki este o salta traditionala greceasca, poate fi folosita si ca aperitiv sau sos.

4-5 castraveti potriviti
200 g iaurt gras
2-3 catei de usturoi
sare, piper
marar sau patrunjel

Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulete. Se toaca apoi usturoiul marunt si se amesteca cu iaurt, sare si piper. La sfarsit se adauga mararul sau patrunjelul. Se tine la rece cca 1 ora.

Pofta buna!
Sus In jos
Rose
Rose
Administrator
Administrator

Mesaje : 1491
Puncte : 1949
Reputatie : 14
Data de inscriere : 30/09/2009

https://info-new.forumgratuit.ro
Salate LINK IMAGINE

Salate _
MesajSubiect: Re: Salate   Salate EmptySam Oct 16, 2010 1:40 am

Salata de conopida cu maioneza

Ingrediente:

1 conopida potrivita
maioneza, dupa preferinta
sare
piper
marar
se poate adauga si usturoi

Preparare:

Se fierbe conopida in apa cu sare, se scurge bine si se lasa la racit, se zdrobeste cu furculita si apoi se amesteca cu maioneza, sare, piper si marar.

Sus In jos

Continut sponsorizat



Salate LINK IMAGINE

Salate _
MesajSubiect: Re: Salate   Salate Empty

Sus In jos
 

Salate

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: INFO de la A la Z :: Salate Icon11Gastronomie :: Retete culinare romanesti :: Salate-
Mergi direct la:  


Copyright © 2009 Info NEW - Toate drepturile rezervate
INFO NEW - Stiinta si Cunoastere

  
Creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente