Sufle din piure de cartofi
Ingrediente:
- piure de cartofi (cca 4 cani)
- 150 g cascaval ras
- 10 felii de bacon
- 4 oua
- 3 linguri cu branza de burduf
- 3 linguri cu smantana
- parmesan razuit
- sare, piper, condimente pentru cartofi
- unt pentru vas
Mod de preparare
Mixam piureul de cartofi si ouale, apoi amestecam smantana, branza de burduf, cascavalul si parmesanul. Pastrati cate o lingura de cascaval si parmesan pentru garnisit sufleul inainte de a-l da la cuptor. Condimentati dupa gust cu sare, piper, condimente pentru cartofi. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezati un strat de piure, apoi presarati feliute de bacon taiate marunt, apoi puneti alt strat de piure de cartofi.
Continuati asa pana la epuizarea ingredientelor.
Ultimul strat trebuie sa fie de felii de bacon intregi, presarate cu parmesanul si cascaval ras puse deoparte. Dam sufleul la cuptor 50-60 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos.
Il puteti savura alaturi de muraturi sau o salata proaspata, dar si cu un stop de ketchup sau sos picant.
Pofta buna!