RoseAdministrator
Mesaje : 1491 Puncte : 1949 Reputatie : 14 Data de inscriere : 30/09/2009
| Subiect: Ciorbe, borsuri si supe Joi Noi 12, 2009 2:47 pm | |
| Ciorba taraneasca de porcIngrediente1,200 kg carne de piept de porc 4 morcovi 2 legaturi de albitura 2 teline 250 g ceapa 1 kg cartofi 4 ardei grasi 150 g varza alba 500 g rosii proaspete 200 g mazare conserva 200 g fasole verde conserve 2 linguri bulion pasta 1 ½ bors sare de lamaie 1 legatura leustean verdeata 2 linguri untura sare Mod de preparareCarnea de porc se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand a dat in fiert, se ia spuma, lasandu-se la fiert in continuare, pe marginea masinii de gatit. Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se adauga la ciorba. Morcovii, albitura, telina, ardeii grasi si varza se curata, se spala, se taie in bucati mai mari si se adauga la carnea aflata in clocot, cand aceasta este pe trei sferturi fiarta, se mai lasa pe foc inca 30 de minute, dupa care se adauga cartofii, curatati, spalati si taiati cubulete. Dupa ce au fost pusi cartofii, se mai fierbe cca 15 minute si se pune borsul, fiert separat. Se adauga bulionul si rosiile, spalate si taiate in 4-5 bucati. Se lasa la fiert un clocot. Cand ciorba este gata, se adauga leusteanul si verdeata, spalate si tocate marunt. Se potriveste de sare si acreala, dupa care se poate servi cu verdeata tocata, pe deasupra. |
|